Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Gombás megbetegedés veszélyeztetheti a kígyókat!2018-01-06

Alig több mint egy évtizede írtak le először gombás megbetegedés vadon élő erdei csörgőkígyóknál (Crotalus horridus). Azóta számos fajnál igazolták ugyanazon gombafaj által okozott megbetegedést...tovább..

Kellemes Ünnepeket!2017-12-24

Ezúton kívánunk minden Kedves Olvasónknak Kellemes Karácsonyt és Boldog, Sikerekben Gazdag Újévet!tovább..


Bemutatkozunk!

1995 óta foglalkozunk Boa constrictorokkal, illetve a Boa constrictor alfajainak és lokalitásainak tanulmányozásával. Mostanra büszkén mondhatjuk, hogy mi rendelkezünk a legjelentősebb alfaj- és lokalitástiszta Boa constrictor gyűjteménnyel Magyarországon. Jövőbeli célunk, hogy mégtöbb alfajt szerezzünk be és tenyésszünk tisztán, abban a formában, ahogy a Természet megalkotta őket.

Nagy hangsúlyt fektetünk állataink alfajtisztaságára. Mivel ezeknek az állatoknak az alfajtisztaságát és származását csupán a kinézetük alapján nem lehet biztosan meghatározni, csak és kizárólag megfelelő dokumentációval ellátott- eredeti élőhelyéről származó, vadbefogott és farmtenyésztett (F1), illetve nemzetközileg elismert tenyésztőktől származó- kígyókat szerzünk be, így biztosítva állományunk 100%-os tisztaságát.

Mi csak olyan állatokat tekintünk alfajtisztának, amelyek az élőhelyükön is előfordulnak. Így például egy perui Boa c. constrictor és egy suriname-i Boa c. constrictor összetenyésztése a mi szemünkben szintén keresztezésnek számít, noha mindkét szülő Boa c. constrictor.

Különböző szín- és mintaváltozatokkal (mint például: snow, ghost, blood, jungle, motley, kalikó, stb.) nem foglalkozunk, mert ezek az állatok csak az emberi beavatkozásoknak köszönhetően, haszonszerzési célból jöttek létre.

Reméljük élvezni fogja honlapunkat!

Észrevételeit örömmel várjuk!

Botond Ádám és Családja

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

1.1 2009-es Perlasz-szigeteki boák

(Boa c. sabogae)bővebben..

Üdvözöljük