Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Kannibál nőstény anakonda a vadonban!2017-05-10

Luciano Candisani természetfotós nem mindennapi jelenetet örökített meg Brazíliában...tovább..

Kígyók bullózus szembetegsége - esettanulmány2016-12-15

A kígyók bullózus szembetegsége egy nem túl gyakori kórkép, amelynek kezelése gyakran komoly kihívást jelent...tovább..


Bemutatkozunk!

1995 óta foglalkozunk Boa constrictorokkal, illetve a Boa constrictor alfajainak és lokalitásainak tanulmányozásával. Mostanra büszkén mondhatjuk, hogy mi rendelkezünk a legjelentősebb alfaj- és lokalitástiszta Boa constrictor gyűjteménnyel Magyarországon. Jövőbeli célunk, hogy mégtöbb alfajt szerezzünk be és tenyésszünk tisztán, abban a formában, ahogy a Természet megalkotta őket.

Nagy hangsúlyt fektetünk állataink alfajtisztaságára. Mivel ezeknek az állatoknak az alfajtisztaságát és származását csupán a kinézetük alapján nem lehet biztosan meghatározni, csak és kizárólag megfelelő dokumentációval ellátott- eredeti élőhelyéről származó, vadbefogott és farmtenyésztett (F1), illetve nemzetközileg elismert tenyésztőktől származó- kígyókat szerzünk be, így biztosítva állományunk 100%-os tisztaságát.

Mi csak olyan állatokat tekintünk alfajtisztának, amelyek az élőhelyükön is előfordulnak. Így például egy perui Boa c. constrictor és egy suriname-i Boa c. constrictor összetenyésztése a mi szemünkben szintén keresztezésnek számít, noha mindkét szülő Boa c. constrictor.

Különböző szín- és mintaváltozatokkal (mint például: snow, ghost, blood, jungle, motley, kalikó, stb.) nem foglalkozunk, mert ezek az állatok csak az emberi beavatkozásoknak köszönhetően, haszonszerzési célból jöttek létre.

Reméljük élvezni fogja honlapunkat!

Észrevételeit örömmel várjuk!

Botond Ádám és Családja

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

2016-os Tumbesi hosszúfarkú boák

(Boa c. longicauda)bővebben..

Üdvözöljük