Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Ideje búcsúzni!2019-10-20

Csaknem 25 év után arra a nehéz elhatározásra jutottunk, ideje felhagyunk ezzel hobbival, amelytől az évek során oly sok élményt kaptunk...tovább..

Gombás megbetegedés veszélyeztetheti a kígyókat!2018-01-06

Alig több mint egy évtizede írtak le először gombás megbetegedés vadon élő erdei csörgőkígyóknál (Crotalus horridus). Azóta számos fajnál igazolták ugyanazon gombafaj által okozott megbetegedést...tovább..


Bemutatkozunk!

1995 óta foglalkozunk Boa constrictorokkal, illetve a Boa constrictor alfajainak és lokalitásainak tanulmányozásával. Mostanra büszkén mondhatjuk, hogy mi rendelkezünk a legjelentősebb alfaj- és lokalitástiszta Boa constrictor gyűjteménnyel Magyarországon. Jövőbeli célunk, hogy mégtöbb alfajt szerezzünk be és tenyésszünk tisztán, abban a formában, ahogy a Természet megalkotta őket.

Nagy hangsúlyt fektetünk állataink alfajtisztaságára. Mivel ezeknek az állatoknak az alfajtisztaságát és származását csupán a kinézetük alapján nem lehet biztosan meghatározni, csak és kizárólag megfelelő dokumentációval ellátott- eredeti élőhelyéről származó, vadbefogott és farmtenyésztett (F1), illetve nemzetközileg elismert tenyésztőktől származó- kígyókat szerzünk be, így biztosítva állományunk 100%-os tisztaságát.

Mi csak olyan állatokat tekintünk alfajtisztának, amelyek az élőhelyükön is előfordulnak. Így például egy perui Boa c. constrictor és egy suriname-i Boa c. constrictor összetenyésztése a mi szemünkben szintén keresztezésnek számít, noha mindkét szülő Boa c. constrictor.

Különböző szín- és mintaváltozatokkal (mint például: snow, ghost, blood, jungle, motley, kalikó, stb.) nem foglalkozunk, mert ezek az állatok csak az emberi beavatkozásoknak köszönhetően, haszonszerzési célból jöttek létre.

Reméljük élvezni fogja honlapunkat!

Észrevételeit örömmel várjuk!

Botond Ádám és Családja

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

1.1 2007-es Argentin boák

(Boa c. occidentalis)bővebben..

Üdvözöljük