Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol

Élőhelyek szerint:

  Trinidadi vörösfarkú boa (Boa c. constrictor)


  A trinidadi vörösfarkú boákat (Boa c. constrictor) hosszú ideig a faj legnagyobb képviselőiként tartották számon. Ezt James Oliver 1963-ban megjelent könyve alapozta meg, melyben az író egy rekordhosszúságú, több mint 5,5 méteres, Trinidadon fogott Boa constrictorról számol be. A későbbiekben azonban kiderült, hogy egy tévesen azonosított nagy anakondáról (Eunectes murinus) volt szó.


  Fiatal trinidadi vörösfarkú boa (Boa c. constrictor)


  Ennek ellenére a trinidadi vörösfarkúak meglehetősen nagytestű formák; elérhetik, illetve meghaladhatják a 3 méteres hosszúságot. A kifejlett állatok alapszíne rendszerint mogyoróbarna, a minták kontrasztosak. A farki tájékon megfigyelhetők a törzsalakra jellemző vörös minták, bár ezek nem olyan élénk árnyalatúak, mint a Suriname környéki populációknál.
  A trinidadi vörösfarkú boa a törzsalak (Boa c. constrictor) egyetlen ismert szigeti lokalitása.


  Trinidadi vörösfarkú részletek


  Európában- csakúgy, mint a tengerentúlon -ritkán tartott, nagy értéket képviselő lokalitásként tartják számon. Rob Tudehope nevéhez fűződik az első sikeres szaporulat az Egyesült Államokban.
  Bár a fogságban tartott példányoknál nem figyeltek meg visszahányást, ajánlott őket- az alfaj többi formáihoz hasonlóan -kis méretű táplálékkal etetni.

  Mailküldés:
  Keresés a
  weboldalon:
  elado

  2.1 Perui vörösfarkú boa

  (Boa c. constrictor), Iquitos localitybővebben..

  Alfaj határozó