Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol

Élőhelyek szerint:

  Costa Ricai boa (Boa c. imperator)

  A Costa Ricai Boa c. imperatorok fogságban nem kifejezetten elterjedt formák, tetszetős színük, kis méretük és szelíd természetük ellenére.


  Boa c. imperator Tortugueroban. Kép: John Willson


  Bár az elmúlt években élő állatok- köztük Boa constrictorok -jelentős mennyiségben kerültek ki Costa Ricából, napjainkban már csak korlátozott számú, többnyire helyi állatkertekben (El Mundo de las Serpientes) tenyésztett kígyók importálhatók, nehezítve a lokalitás elterjedését.


  Szintén a Tortuguero Nemzeti Parkban készült fotó. Kép: John Willson


  Az állatok alapszíne a világos krémszínűtől a szürkésbarnáig szinte bármi lehet. A nyeregminták száma 21, illetve afölötti, színűk sötétbarna. Farkuk jellegzetesen rozsdavörös. A kifejlett példányok csak kivételes esetben haladják meg a 180 centimétert. Ennek ellenére találtak már 2,5 méteres nőstényt is.


  Mint látható, csak a tortugueroi populáción belül is számottevő különbségek vannak az egyes példányok megjelenésében. Kép: John Willson


  A Costa Ricai boa a lankás, partmenti területeken és a hegyvidéki régiókban egyaránt honos. Természetes élőhelyén szívesen zsákmányol kisebb emlősöket, madarakat, hüllőket, különösképp leguánokat és szkinkeket.


  Egy a La Selva Biológiai Állomáson készült képek közül. Kép: Steffen Foerster, World of Stock


  A fogságban lévő állatok probléma nélkül elfogadják a megfelelő méretű rágcsálókat. Tartásuk egyszerű, speciális körülmények nem szükségesek. Szaporításukhoz már kisebb stimulációk is elegendők a hidegebb hónapokban. A fiatalok rendszerint tavasszal születnek.


  Kép: Steffen Foerster, World of Stock


  Mindent egybevetve, könnyű tartásuknak és kezelhetőségüknek köszönhetően a Costa Ricai boák tartása nyugodtan ajánlható kezdők számára is.

  Mailküldés:
  Keresés a
  weboldalon:
  elado

  Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

  bővebben..

  Alfaj határozó