Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol

Élőhelyek szerint:

  Ecuadori boa (Boa c. imperator)

  Az ecuadori Boa c. imperatorok az alfaj legdélebbi elterjedésű képviselői. Könnyű tarthatóságuknak és szaporíthatóságuknak köszönhetően egyre elterjedtebbek az európai boarajongók köreiben.


  Az ecuadori boák (Boa c. imperator) csaknem kivétel nélkül szelíd természetűek


  Tudomásunk szerint Európában csak a Klaus Bonny-vérvonalhoz lehet hozzájutni. Az ebből a vonalból származó állatok szinte kivétel nélkül jó természetűek, egészségügyi problémáktól mentesek. Alapszínük olívabarna, nyeregmintáik nagyon jellegzetesek, az imperator alfaj egyik lokalitásához sem hasonlíthatók. Hasuk a farki tájékhoz közeledve egyre vörösebb színű. Tartásukhoz speciális körülmények nem szükségesek.

  Bár más tartók említést tesznek 2 méter körüli példányokról, a nálunk lévő állatok alig érik el a 140 cm-t. Szelíd természetük és nem utolsósorban viszonylag alacsony áruk miatt bátran ajánljuk tartásukat kezdők számára is.


  4 éves, 125 cm-es nőstény Ecuadori boa (Boa c. imperator)


  Mint már említettük, a Boa c. imperator elterjedési területének déli határa Ecuador. Bár pontos adatok nem állnak rendelkezésünkre, feltételezzük, hogy az imperator alfaj Manabi tartomány északi részéig fordul elő, ahol a longicauda alfaj váltja. Természetes határok hiányában elképzelhető a két alfaj közötti, átmeneti formák létezése.

  Mailküldés:
  Keresés a
  weboldalon:
  elado

  Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

  bővebben..

  Alfaj határozó