Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !2017-01-01

Az általunk eladásra kínált állatok mindegyike kiváló egészségi állapotban van. Az összes példány betegségtől, külső- és belső parazitáktól, sérülésektől mentes, ellenkező esetben nem kerülnek eladásra. Az állat(ok) átvétele során a leendő Tulajdonost minden szükséges információval ellátjuk az állat(ok) tartására vonatkozóan.

Csak fogságban született állatokat kínálunk eladásra, elkerülve a vadbefogott, importált kígyókkal járó jellegzetes problémákat.

A leendő Tulajdonost egyedi tenyésztői bizonylattal látjuk el, mely igazolja, hogy az átvett állat a mi, nyilvántartott tenyészetünkből származik.

A fogságban tartott kígyók többsége túl van táplálva. Bizonyított tény, hogy a terráriumi állatok megbetegedése és idő előtti elhullása gyakran szoros összefüggésben áll a helytelen táplálkozással, ezért gyűjteményünkben nagy gondot fordítunk a túletetés elkerülésére. Ennek megfelelően a tenyészetünkben lévő kígyók általában lassabban fejlődnek, mint a legtöbb tartó kedvencei, ahol a fő cél, hogy az adott példány mielőbb elérje a tenyésztéshez kívánt méretet. Ugyanakkor a "mérsékelten táplált" állatok várhatóan jóval hosszabb élettartamúak és szaporodóképesebbek, mint a túltáplált egyedek. Mi a "mérsékelt étrend" hívei vagyunk. Célunk az, hogy az állatok egy ahhoz hasonló rendszer szerint táplálkozzanak, mint ahogy azt a természetben is teszik.

Az állatok az "elsőként érkező Vevő" elve alapján vásárolhatók meg. Ugyanakkor lehetőség van a kiválaszott példányt, példányokat egy hétig, azaz 7 napig lefoglalni, amennyiben a vevő igényt tart rá. Ennél hosszabb időre, csak pénzbeli foglaló ellenében tudjuk a kiválaszott állatot lefoglalni, mely rendszerint a vételár 25%-át jelenti. A foglalás egy közösen meghatározott időpontig érvényes. A pénzbeli foglaló nem visszatérítendő! Amennyiben a Vevő a foglaló fizetése után eltekint vételi szándékától vagy túllépi az előre leegyeztetett vételi határidőt, nem lehetséges a foglaló visszatérítése.

A mi állatállományunk egy zárt állomány. Ez azt jelenti, hogy csak korlátozott számú példány kerül be más forrásokból az állományunkba és ezen új állatok mindegyike hosszú és szigorú karanténozási folyamaton megy keresztül. Az eladó példányok csaknem kivétel nélkül a saját, tenyésztett állataink, melyek közül minden egyes példánynak ismerjük az előéletét, erről naprakész jegyzetet vezetünk.

Viszonteladásra nem szerzünk be állatokat.

Jelenleg több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az óriáskígyók tartásában. Praktizáló állatorvosként kígyók megbetegedéseivel, egészségvédelmével ugyancsak napi szinten foglalkozunk. 

Mindezek biztosítják a mindenkori állományunk kiválló egészségi állapotát, illetve azt hogy az eladásra kerülő állataink garantáltan egészségesek és minden betegségtől mentesek legyenek.

A Boa constrictor 2013-ban kikerült a veszélyes állatok köréből, így 2013 óta nem szükséges a tartásához veszélyes állat tartási engedély. Mindazonáltal, a korábbiakban azon kevés magángyűjtemények közé tartoztunk, amely rendelkezett ilyen engedéllyel.

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

1.1 2009-es Perlasz-szigeteki boák

(Boa c. sabogae)bővebben..

Eladó Állatok