Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Gus Rentfro visszavonul!2014-01-01

Az idei évet egy sajnálatos hírrel kell kezdenem: Gus Rentfro, a világ egyik legjelentősebb boa lokalitás tenyésztője visszavonul...

Gus Rentfro (Rio Bravo Reptiles, Texas, USA) neve a boa lokalitások kedvelőink bizonyára ismerős név. Munkássága megérdemli, hogy aki pedig korábban esetleg nem hallott volna róla, legalább ezen cikkben megismerje. A következő néhány sort tehát August Rentfro munkásságának szentelem.

Gus Rentfro évtizedek óta világszerte elismert Boa constrictor lokalitás tenyésztő. Az Egyesült Államokban számos lokalitást elsőként tenyésztett. Állatai mindig minőségiek voltak, amelyek boa kedvelők ezreihez jutottak el, nem csak a tengerentúlon, de Európában is. Tudása a boák tartása és szaporítása terén kiemelkedő, melynek köszönhetően a legnehezebben tenyészthető formákat is páratlan hatékonysággal szaporította.

2013 szeptemberében még csak átmeneti problémáról számolt be hírlevele, miszerint ideiglenesen beszűnteti a tevékenységét. Az idő előrehaladtál azoban nyilvánvalóvá vált, hogy végleg felhagy a boák tartásával. A levélben személyes okokra hivatkozik, amelyről számos pletyka látott napvilágot a világhálón. A lehetséges okok fejtegetése nem tisztem, egy dolog ugyanakkor bizonyos: az ő hiányával a boa tartók társadalma egy nagyon jelentős taggal lett szegényebb.

Elmondása szerint az állatai "jó kezekben vannak". Szaporulatai Amerika és Európa szerte eljutottak számos tartóhoz, így ezek az állatok tovább képviselik azt a különleges értéket, amit ő adott a boa tartóknak oly sok éven keresztül.

Ezúton szeretném megköszönni neki azt az elhivatottságot, szemléletet, segítőkészséget, amely példaértékű minden hüllőtartó számára. Köszönjük Gus, reméljük egy nap még visszatérsz!


Gus Rentfro egy Pucallpa perui vörösfarkúval (Boa c. constrictor)

Botond Ádám

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek