Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Megszülettek!2005-12-01

2005. december 1-jén, csütörtökön megszülettek az idei szezon első Boa constrictorjai. A nőstény hajnalban adott életet 35 utódjának.

Csakúgy, mint tavaly, idén is számos aneritrisztikus színváltozatú példány jött a világra. Az alom az egészséges állatokon kívül 1 meg nem termékenyített "tojást" tartalmazott.Reggel 06:00-kor vettük észre, hogy leszült a nőstény. A 108 napos vemhesség során jelentősen lesoványodott, kissé morózus anyaállatot hamarosan eltávolítottuk, majd a kicsiket műanyag dobozokba tettük és meleg, 27 °C-os helységbe helyeztük. Mivel az újszülöttek mindegyike jól fejlett volt (az embrionális fejlődés során a szikanyag csaknem egészét "felszívták"), fertőtlenített ollóval elvágtuk köldökzsinórjukat. Az így megmaradt, körülbelül 5-7 cm-es rész pár nap alatt leszárad és az állatok hasa összeforr.


Egy aneritrisztikus színváltozatú példány még a magzatburkon belül.


A különhelyezett anyaállatot már este megetettük. Normális etetési ütem mellett mintegy fél év alatt fogja visszanyerni eredeti kondícióját. Mivel két egymást követő évben hozott világra utódokat, egészsége érdekében jövőre nem tervezzük szaporítani.


Normál színezetű példány, szintén még a magzatburok átszakítása előtt.


A kisboák várhatóan 3 hét múlva kerülnek eladásra, mikorra már túl vannak az első vedlésen, és biztosan esznek.

Botond Ádám

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek