Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Suriname-i szerelem2007-01-22

A suriname-i vörösfarkú boák (Boa c. constrictor) a legnehezebben tenyészthető óriáskígyók közé tartoznak. Ugyanakkor attraktív megjelenésük miatt rendkívül kedveltek a tartók köreiben.

Ezen boa-rajongók igényeit elsősorban az importból származó vadbefogott, esetleg farmtenyésztett állatok fedezik, ugyanis Európában évente mindössze néhány suriname-i vörösfarkú boa alom születik. Bár külföldön már jelentős számban tartják, szaporításuk még a legtapasztaltabb terraristáknak is komoly kihívást jelenthet.
Nos, mi már elmondhatjuk, hogy túl vagyunk a nehezén. Mint a képen is látható, az elmúlt napokban állataink több alkalommal is párzottak. Az eddigi párzások időtartama 15 perc és 120 perc között ingadozott, egy alkalommal nyilvánvaló ejakuláció is megfigyelhető volt.


Párzó suriname-i vörösfarkú boák

Természetesen még nagyon korai lenne arról beszélni, hogy milyen és mekkora alom fog születni. Az is elképzelhető, hogy a párzások ellenére sem fog vemhesülés történni. Jelenleg a nőstény ovulációjára várunk, amely remélhetőleg 2-6 héten belül bekövetkezik. Amennyiben ez megtörténik, jó eséllyel várhatunk suriname-i vörösfarkú bébiket a nyár tájékán. Addig is marad a bizakodás.


Botond Ádám

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek