Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Betiltják az óriáskígyók szállítását Amerikában?2008-02-10

Nem régiben a U.S. Fish & Wildlife Service (Amerikai Hal- és Vadgazdálkodási Szolgálat) jelentős lépést tett, hogy betiltsa a Boa, Eunectes és Python alcsaládokba tartozó kígyófajok IMPORTÁLÁSÁT és ÁLLAMOK KÖZÖTTI SZÁLLÍTÁSÁT az Amerikai Egyesült Államokban.

A helyi orgánumok attól tartanak, hogy amennyiben érvénybe lép ez a döntés, az hobbiállattartás ezen szegmense súlyos csapást fog szenvedni Amerika szerte.
A herpetológusok szerint az importálás és az államok közötti szállítás betiltásával az említett állatok tenyésztői fokozatosan ki fognak vonulni a hobbiállat piacról, csak úgy mint a felszerelésgyártók egy része, megszűntetve ezzel számos munkalehetőséget. A boa és piton fajok beszerzésének lehetőségei szintén be fognak szűkülni.
A U.S. Fish & Wildlife Service a kígyók szállítását csak speciális célokra engedélyezné, mint például az állatkerti felhasználás, tanítási célok, illetve tudományos és orvosi célok.

A tervezet ugyanakkor nem tesz említést az exportokról, így feltételezhető, hogy az USA területén belül fogságban született élő állatok exportálása továbbra is engedélyezett marad, noha az államok közötti transzport kiesésével alighanem itt is forgalom visszaesés lesz tapasztalható.

Tekintettel arra, hogy az élőhelyről importált állatok jelentős része Amerikán keresztül jut el a világ legkülönbözőbb tájaira, a U.S. Fish & Wildlife Service által tervezett törvény esetleges elfogadása kihatással lehet az Egyesült Államokon kívüli hobbiállat tartásra is.

Az amerikai hüllőtartóknak 2008.04.30-ig van lehetőségük észrevételeiket közölni a tervezettel kapcsolatban interneten keresztül.


Nem lesz több óriáskígyó-import Amerikába?

http://www.pethobbyist.com

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek