Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
H.R.669-Rettegésben az amerikai kisállat ipar2009-04-17

Könnyen lehet, hogy a mostaniak az amerikai egzotikus kisállat kereskedelem utolsó napjai a "szebb időkből". Legrosszabb esetben kevesebb, mint egy hét és egy törvényjavaslat választja el a teljes megsemmisüléstől...

Ami pár hónapja még a pesszimistább terraristák rémképének tűnt, mostanra kezd valósággá válni. Az amerikai kormány felterjesztett egy javaslatot, amely a H.R.669 kódnevet viseli és amelynek célja az Amerikában nem őshonos kisállatok- köztük hüllők, madarak, halak, kisemlősök - nem csak az ÁLLAMOK KÖZÖTTI SZÁLLÍTÁSÁNAK, de SZAPORÍTÁSÁNAK ÉS ELADÁSÁNAK A BETILTÁSA. A törvényhozók ily módon próbálnák védeni az őshonos faunát a kedvtelésből tartott, nem őshonos-, gyakran a tartók gondatlanságából szabadon engedett, megszökött -egzotikus kedvencekkel szemben.
Nem is kérdéses, hogyha keresztülmegy ez a törvényjavaslat, az egyet jelentene az amerikai egzotikus állattartás totális megsemmisítésével, melynek hatásai valószínűleg érezhetőek lennének a világ más pontjain is. Így nem meglepő módon az tengerentúli terraristák azonnali petíciógyűjtésbe kezdtek tiltakozásuknak hangot adva. A jelenlegi helyzetet legtöbbjük csak "kétségbeejtő" jelzővel illeti.

2009. április 23-án választ kapunk mindenre...


http://www.nohr669.com/, http://stop669.org/

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek