Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Boa szökés Graz-ban /Frissítve 2010.07.31./2010-07-27

Megszökött terráriumából egy kifejlett Boa constrictor a Graz városában található Liebeneu kerületben. A rendőrség kutyákkal keresi az óriáskígyót, mely nem sokkal etetése után jutott ki a tulajdonos lakásából...

Az elmondások szerint tartója éppen etette a 10 éves, 3 méter körüli, 20 kg-os állatot. A különböző források szerint a kígyó az etetés után megharapta gazdáját és terrárium teteje összetört. A tartó ezek után- érthetetlen módon - ahelyett, hogy biztonságba helyezte volna az állatot, magára hagyta a nyitott terráriumban, így kedvence a nyitott erkélyajtón át a szabadba távozott. A rendőrség kutyák segítségével kezdte meg a boa felkutatását, de ez idáig nem jártak sikerrel.
A tartó nem rendelkezett a helyi törvények szerint előírt tartási engedéllyel, így feltételezhetően eljárás fog indulni ellene.

Az állat megtalálására minimális esély mutatkozik. Szomorú esemény ez nem csak azért mert az állat nagy valószínűséggel az első tartósabb lehűléssel el fog pusztulni, de azért is mert a terrarisztika és a kígyótartás megint rossz színben tűnik fel a nyilvánosság előtt egy felelőtlen tartó hibájából.

Frissítve /2010.07.31./
Öt nap hajtóvadászat után, július 29-én megtalálták az "Amanda" névre keresztelt boát a tulajdonos konyhájában, a sütő mögött. Az állat a tulajdonos lakását sosem hagyta el.
No comment...

Források:
vasnepe.hu
allvoices.com
kurier.at

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek