Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol
Várható szaporulatok-20112011-03-12

A teljesség igénye nélkül összeállítottuk azon lokalitások leírását, amelyek 2011-ben nagy valószínűséggel szaporodni fognak gyűjteményünkben.

1. Lemke-féle boák (Boa c. constrictor)

Az idei év lehet az első alkalom, hogy Lemke boáink szaporodnak. Bár párzási kísérletek az előző években is voltak, most a nőstény ovuláció határozott jeleit mutatja. A szaporulat várható időpontja: 2011. június közepe.
Az elmúlt két évtizedben számos vita volt ezen állatok tényleges származása, illetve alfaja körül. Az Egyesült Államokban a mai napig "dél-brazíliai Boa c. amarali"-ként tartják őket számon. Mi a honlapunkon a már korábban ismertetett okok miatt brazíliai Boa c. constrictor-ként tárgyaljuk őket.
Könnyen tartható, kezdők számára is ajánlható, mégis ritka formáról van szó. Rendkívül változatos megjelenésűek, az ugyanabból az alomból származó állatok kinézete között is jelentős eltérés lehet.


2. Suriname-i vörösfarkú boák (Boa c. constrictor)

Úgy tűnik idén is lesz suriname-i vörösfarkú szaporulatunk egy új vérvonalból. Az alábbi képen látható vadbefogott nősténnyel egy F1-es hím párzott rendszeresen az elmúlt 2 hónapban, a nősténynek pedig jelenleg ovulációja van. Ezen kívül esély van a tavaly már szaporodott vadbefogott páros ismételt reprodukciójára is. Elsősorban tapasztaltabb terraristáknak ajánljuk őket, bár a tartási alapszabályok betartásával a kezdőknek sem jelent problémát tartásuk. A szaporulat várható időpontja: 2011. július.

3. Nicaraguai boák (Boa c. imperator)

Idén is várható nicaraguai boa szaporulat, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy idén nem az ő tenyésztésükre fordítottuk a legtöbb figyelmet. Ennek ellenére, a képen látható nőstény vemhesnek tűnik. Könnyen tartható, olcsó formáról van szó, amely kezdők számára is bátran ajánlható. Az esetleges szaporulat várható időpontja: 2011. június.


Gravid nicaraguai boa (Boa c. imperator)

Botond Ádám

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

Tudnivalók eladásra kínált állatainkról !

bővebben..

Hírek