Magyarorszag elsö
tudományos oldala Boa constrictorokrol

Az 1960-as években egyre nagyobb mennyiségben érkeztek boák Európába, főként Németországba, a legkülönbözőbb előfordulási helyekről. Ezzel megnyílt a lehetőség a tartók előtt a különböző alfajok és lokalitások egymással való keresztezésére. Az akkori kígyótartás kezdetlegességének köszönhetően a mai terráriumi boák már több, mint tíz generáció óta elszakadtak egykori tiszta alfajú rokonaiktól. Ezek az állatok természetesen már nem alfajtiszták és reprodukálni sem képesek tiszta alfajú utódokat.

A terráriumi boák értelemszerűen nem léteznek a természetben, csupán az emberi beavatkozások sorozatával jöttek létre. Ennek ellenére, közepes méretüknek, viszonylag szelíd természetüknek, könnyű tartásuknak, változatos megjelenésüknek és alacsony áruknak köszönhetően népszerűbbé váltak az elmúlt évtizedekben, mint bármelyik kígyófaj.

A '90-es évek közepén- alfajtiszta állatok hiányában- mi is csak terráriumi boákhoz tudtunk hozzájutni. Annak ellenére, hogy a Boa constrictor tiszta, természetben előforduló alfajaira specializálódtunk, jelenleg is tartunk néhány terráriumi boát. Ezek az állatok- különösebb stimulálás nélkül is- évről évre számos utódot hoznak a világra. Amennyiben érdeklődik terráriumi boa szaporulataink iránt, kattintson az Eladó Állatok menüpontra.

Figyelem!
Az általunk tartott terráriumi boákat semmilyen körülmények között sem tenyésztjük össze tiszta alfajokkal, azaz tenyészetünkben terráriumi boa csak terráriumi boával szaporodhat. Ez ugyanígy igaz az alfajtiszta állatokra is. A mi tenyészetünkben nemcsak, hogy alfajokat nem keresztezünk egymással, de még lokalitásokat sem. Például egy perui Boa c. constrictor összetenyésztése egy suriname-i Boa c. constrictorral a mi szemünkben ugyanúgy keresztezésnek minősül, bár mindkét szülő Boa c. constrictor. Véleményünk szerint, aki nem eszerint cselekszik, az felelőtlen és nem becsüli meg az általa tartott alfajt.

Mailküldés:
Keresés a
weboldalon:
elado

1.1 2007-es Argentin boák

(Boa c. occidentalis)bővebben..

Terrárium